Napisala Sandra  /  25. maja, 2024
Preberi prispevek
Roshani Chokshi - The Last Tale of the Flower Bride (naslovnica)

Poletni bingo 2021: foto izziv

Tokratna izdaja poletnega binga je s seboj prinesla tudi dodatne foto izzive za vse, ki bi si branje in bralni izziv želeli še malo popestriti. Foto izzivi niso obvezni, v njih ni nujno sodelovati, tudi če sodelujete v bingu. Foto izzivi so dodatna aktivnost predvsem za tiste, ki o knjigah objavljajo na Instagramu – morda za koga testiranje lastne kreativnosti, za drugega pa lažje iskanje idej za fotografije. Koristite jih seveda lahko tudi uporabniki Facebooka, ne pozabite jih označiti z uradnim bingo ključnikom #poletnibingo2021, da vas najdemo še ostali.


NAVODILA

So sila preprosta! Spodaj se nahaja bingo razpredelnica, le da so v posameznih kvadratkih zapisani foto izzivi. Slednji so sestavljeni zgolj iz besede ali nekaj besed: nekateri so povezani z branjem, drugi s poletjem, tretji so tam kar tako. Interpretirate si jih lahko kakor želite, so zgolj iztočnice. Boste za ‘sladoled’ slikali, kako se sladkate s sladoledom med branjem? Boste za ‘oddih’ slikali plažo in vaš plažni bralni kotiček? Pustite domišljiji prosto pot: pravilnih in napačnih interpretacij ni.

Foto izzivi se načeloma (zaželjeno) kombinirajo s prebranimi knjigami. Takole nekako:

  1. Prebereš knjigo (itak!).
  2. Pogledaš tabelico s foto izzivi in si izbereš enega, ki ga še nisi opravil_a.
  3. Slikaš knjigo skladno s svojo interpretacijo foto izziva.
  4. Pod objavo na Instagramu ali Facebooku zapišeš krajše mnenje o knjigi: kakšen vtis je nate naredila, komu bi jo priporočil_a.
  5. Dopiši še za kateri kvadratek si knjigo bral_a in kateri foto izziv opravljaš. Ne pozabi na #poletnibingo2021.
  6. Lovi bingo (5 v vrsto) tudi v razpredelnici foto izziva.

Posamezen kvadratek lahko koristiš zgolj enkrat: ko ga pofočkaš, si ga prečrtaj. Če boš iznajdljiv_a, boš na koncu imel_a toliko opravljenih foto izzivov, kot imaš prebranih knjig. Vaše fotografije bom vestno spremljala na ključniku, nekatere bodo vključene tudi v kolaže, ki jih na Instagramu sestavim na približno tri tedne.Pridno fotografirajte!

1 komentarjev
8 všečkov
Prejšnji: Henry Miller/Brenda Venus: Draga, draga BrendaNaslednji: ABECEDA POEZIJE: Priporočilni seznam Založbe Pivec

Podobni prispevki

Komentarji

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja