Napisala Barbara  /  06. junija, 2024
Preberi prispevek
Napisala Sandra  /  25. maja, 2024
Preberi prispevek

Sandra

O meni

Sem Sandra. Berem, pišem, se učim. Po gmajni za hišo včasih podim srne (ne nalašč). Pred spanjem obvezno prezračim sobo, najbolj mi je všeč, ko je ledeno mrzla. Na skuhano kavo vedno pozabim, zato jo nenehno grejem v mikrovalovki. V mislih se znova in znova vračam k Skrivni zgodovini Donne Tartt, Richard Papen me preganja vsak dan. Juho lahko jem za zajtrk, kosilo in večerjo. Pa tudi za malico.

Včasih bi vsega preveč: vse bi pogledala, vse bi prebrala, vse bi želela vedeti. Zmrazi me, ko pomislim na izgubljeno knjižnico v Aleksandriji. Self care so zame nalakirani nohti. Navijačica Olimpije in Arsenala, zvesto že več let igram fantasy football. Ko berem o ženskah, kot so Shirley Jackson, Jane Austen in Daphne du Maurier, se mi zdijo največje carice na celem širnem svetu. Sem fejst zatreskana v knjige in malo v Sally Rooney. Najdem se v likih, ki se vsem zdijo noro pasivni, zoprni, neodločni (ha!).

Nanizanko Midve z mamo znam praktično na pamet. Razveselijo me močeradi, veverice, ovce, liščki, koale, kapibare in še kaj. Mački žal večinoma bežijo pred menoj. V kino grem najraje sama. Z največjim guštom berem fantazijsko literaturo. Brez sramu berem tudi romance (in ne zato ker so lahkotno čtivo). Vsako leto zamenjam nekaj parov copat, ker jih vse ekspresno uničim.

Joj, knjižnica v Aleksandriji!

Kje me najdeš na spletu?

Instagram | Facebook | YouTube

Ali kaj takšnega, kot je ‘usodna napaka’, tista kričeča temna razpoka, ki se zareže skozi sredo življenja, obstaja še kje drugje kakor v knjigah? Svoje čase sem mislil, da ne. Zdaj mislim, da ja. In moja je najbrž tale: morbidno koprnenje po slikovitem za vsako ceno.

— Skrivna zgodovina, Donna Tartt

ornament

Kdo sem
Kdo sem
Instagram
Do zadnje strani
Arhiv prispevkov