Napisala Barbara  /  11. avgusta, 2021
Preberi prispevek
Sodobnost bralni seznam

NAGRADNA IGRA

Zakaj nagradna igra? Poleg tega, da rade beremo, pišemo in svojo ljubezen do obojega delimo z drugimi, rade tudi poklanjamo knjige.

Tukaj boste, če bo le izvedljivo, vsak teden ali (vsaj) na štirinajst dni našli novo nagradno igro, v kateri bomo podarjale (večinoma) knjige. Vse kar morate storiti, da se uvrstite v žreb, je, da v komentarjih odgovorite na nagradno vprašanje.

V trinajsti nagradni igri podarjamo knjigo Zapisi o živčnem planetu: kako preživeti v svetu, ki od nas zahteva preveč, ki jo je napisal britanski pisatelj in novinar Matt Haig, pri nas pa jo je izdala založba Mladinska knjiga.

O knjigi

“V današnjem bliskovito hitrem svetu je preveč vsega: dražljajev, stresa, strahu, tesnobe, telefonov, interneta, udarnih novic … Matt Haig ve, kako je, če se svet okrog tebe podira, saj se že dolgo spopada z depresijo in tesnobo. Zapisi o živčnem planetu so kratka, iskriva in boleče iskrena razmišljanja o vsem, kar nam v norem svetu krade duševni mir. In o vsem, kar nam ga lahko povrne.”

»Zapise jemljite dvakrat na dan, s hrano ali brez. Prekipevajo od modrosti, ljubezni in humorja.« – Stephen Fry

»Ta knjiga bo gotovo koristila vašemu duševnemu zdravju. Sploh če telefon pustite v drugi sobi.« – The Guardian

»Simpatična knjiga, ki vam bo prijazno predočila, zakaj je pomembno vsaj občasno digitalno razstrupljanje. Če želite potolažiti svoje bližnje, ki se občasno znajdejo v duševni stiski, tudi zaradi nenehnega stremenja po biti še boljši (v primerjavi z drugimi), naj vam ta zapis služi tudi kot priporočilo za morebitno novoletno darilo.« – Simona Kruhar Gabršček, Marketing magazin

 

Na povezavi Mladinske knjige si lahko prenesete odlomek, če bi radi vedeli, za kakšno čtivo se potegujete v nagradni igri in ali vas Matt Haig s svojim pisanjem prepriča.

 

Za sodelovanje tokrat v komentarju odgovorite na naslednje nagradno vprašanje:

Katero Haigovo knjigo je kot radijsko serijo v desetih deli lani decembra predvajal BBC Radio 4?

Nagradna igra bo aktivna do sobote, 19. junija (14 dni), do polnoči. Naslednji dan razglasimo nagrajenca, ki bo o prejemu nagrade obveščen preko e-pošte. Časa, da nam posreduje naslov, kamor mu bomo poslale knjigo, bo imel 72 ur, po preteku tega časa bomo žrebale novega nagrajenca.

Nagradna igra in njena pojasnila

Vse nagradne igre organiziramo same, za nagrade poklanjamo knjige iz domačih knjižnic ali knjige, ki jih prejmemo kot recenzijske izvode. Tokratni izvod je kupljen pri založbi.

Vaši vaši podatki, ki jih s komentarjem pridobimo, se uporabljajo izključno za namen obveščanja o prejemu nagrade. Več o sodelovanju v nagradnih igrah in zbiranju podatkov si lahko preverete v Politiki zasebnosti.

20 komentarjev
8 všečkov
Prejšnji: Poletni bingo 2021Naslednji: Poletni bingo 2021: založba Vida

Podobni prispevki

Komentarji

 • Tjaša

  07. junija, 2021 at 12:13
  Odgovori

  The Midnight Library :)

 • Tina

  07. junija, 2021 at 12:00
  Odgovori

  Prevajali so The Midnight Library 😁😊

 • Špela

  07. junija, 2021 at 12:00
  Odgovori

  Kot radijsko serijo v desetih delih je lani decembra BBC Radio 4 predvajal uspešnico The Midnight Library.

 • Teja

  07. junija, 2021 at 11:37
  Odgovori

  Predvajali so The Midnight Library 😊

 • Patricia

  07. junija, 2021 at 10:48
  Odgovori

  V 10 delih so decembra predvajali The Midnight Library :)

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja