Roshani Chokshi - The Last Tale of the Flower Bride (naslovnica) Gael Faye - Mala dežela (naslovnica)
Napisala Sandra  /  05. februarja, 2024
Preberi prispevek

OTROŠKA ZABAVNA RIMANA ZBIRKA SLIKANIC & KNJIGARNA.NET

Ljubitelji knjig in branja ste že zagotovo naleteli na Dnevnik nabritega mulca, in na Šolo magičnih živali? Pa na krasne otroške slikanice Armstrong, Edison, Lindbergh, Celo leto na deželi/v gozdu, Nad in pod gladino jezera/snežno odejo, Moja velika knjiga o morskih živalih/cvetlicah/zverinah/žuželkah, O nastanku vrst, Šapi v snegu, Tudi pošasti imajo čustva/si umivajo zobe? Na zbirke Brihtni mulci, Korak k branju, Svinčnik profesorja Plombe in romane Nore Roberts, Charlesa in Faith Martin? Na stripe Mulčki, Asterix, Mali Spirou, Garfield, Titeuf, Lucky Luke in priročnike Domača zeliščna lekarna, Hrana kot zdravilo, Otrok končno spi, Čustvena inteligenca pri otrocih, Obvladovanje tesnobe za najstnike, kuharico Rudolph kuha, Dobra družba, dobra hrana, Slaščice?

Vse te in še več odličnih najdete pri založbah Grlica, Meander, Graffit, Lipa in Vita pod okriljem krovne založbe Desk d.o.o., med njimi pa lahko pobrskate in jih naročite na skupni spletni strani knjigarna.net.

Založba Grlica je specializirana za kakovostne otroške slikanice, knjige, grafične romane in mladinske romane. Najbolj znane so zbirke Na Robu, Dnevnik nabritega mulca, Šola magičnih živali, Moja velika knjiga o …

Založba Meander izdaja kakovostno komercialno leposlovje treh žanrov (kriminalke, ljubezenski romani, družbeni romani), zagotovo je poznana ljubiteljem romanc Nore Roberts in Nicole May, krimi navdušenci ste verjetno že kdaj posegli po naslovih Leeja Childa, Faith Martin, Kathryn Crof in drugih, različne življenjske zgodbe & družbene romane pa zastopajo znani avtorji, od Charlesa Martina, Diane Chamberlain do Guillauma Mussa.

Graffit je založba 9. umetnosti, tu najdete stripe za mlade in mlade po srcu. Zagotovo poznate Mulčke (strip z junaki iz risanke o Charlieju Brownu, Snoopyju in prijateljih), Garfielda, Asterixa in ostale.

Založba Lipa, poskrbi za sproščeno poletno literaturo in ljubezenske romane za odrasle, počitniško branje ter za slikanice in knjige za otroke. Mednje spada tudi slovenski prevod rimane serije Ever So avtorice Julie Fulton, namenjen otrokom do 10 let, ki ga predstavljam v nadaljevanju.

Založba Vita pa je tista, ki poskrbi za kvalitetne priročnike za dom in družino ter stvarno leposlovje s področja nege, vzgoje, hrane, zdravja in zdravega življenja. V njenem programu najdete tudi kuharske knjige.

POUČNO in ZABAVNO

Danes vam podrobneje predstavljam zbirko zabavnih in poučnih knjig za otroke založbe Lipa. V zbirki petih rimanih slikanic za otroke spoznamo gospo Stanislavo, gospo Preobjedo, Danija Kovača, Marjanco Medvedovno in Jona Zavadlava. Junak vsake knjige ima posebne lastnosti in težave, zgodna pa se zaključi poučno in ponuja razmislek, iz katerega se lahko kaj naučijo tako otroci kot odrasli.

Knjige so primerne za skupno glasno branje staršev in otrok (0-5 let), pa tudi za vse tiste radovedne otroke, ki že poznajo male tiskane črke.

Prevodi so sila zabavni in odlično prepesnjeni, saj so delo spretne prevajake, pesnice, pisateljice, in besedopoznavalke Aleksandre Kocmut.

Avtorica knjig je Julie Fulton, ilustracije Danija Kovača in Jona Zavadlava so delo Eline Ellis, gospe Preobjedi, gospe Stanislavi in Manci Medvedovni pa je dala podobo ilustratorka Jona Jung. Knjige so v originalu izšle v seriji Ever So in so zelo priljubljene med otroki. Na Goodreadsu se njihova povprečna ocena giblje med 4,15 in 4,38, najbolj priljubljen med mulčki je Jon Zavadlav.

Z Izo sva prebrali vseh pet, nekatere večkrat, najbolj pa ji je všeč Dani Kovač, predvsem iz treh razlogov. Prvi je ta, da si delita del priimka, drugi ta, da imata oba učiteljico Ireno, tretji, zmagovalni, pa ta, da Dani poleti v vesolje, ki je pri Izi priljubljena tema že leta.

Ilustracije so korektne in dopolnjujejo besedilo, saj je vsaki štirivrstični kitici dodana ilustracija, ki besede naslika še v podobah. Knjige so primerne za večkratno branje (kot vse pesmice), nekatere kitice pa so res take, da si jih hitro zapomniš in ostanejo s tabo.

V sodelovanju z založbo imam za vas tudi KODO, s katero ob nakupu vseh petih slikanic prejmete 50 % popusta, tako boste zanjo odšteli 40 €, namesto 80 €.

O posameznih knjigah iz zbirke najdete več informacij na spodnjih povezavah:

Z Izo vam želiva obilo smeha in zabave pri branju, zagotavljava pa, da se boste naslednjič, ko boste naleteli na kakšno podobno zagato, kot jih imajo naslovni junaki zbirke, spomnili nanje in se uspešno izognili težavam.

Knjige so tudi lepo darilo ob marsikateri priložnosti, ob prihajajočih praznikih pa lahko »zajčki« izkoristijo priložnost in pri nakupu pisanke prihranijo.

Na veselo branje in na čim več pisanih pirhov!

Barbara & Iza


Objava je napisana v sodelovanju z Desk d.o.o., predstavljene otroške slikanice so recenzijski izvodi.

0 komentarjev
3 všečkov
Prejšnji: Roshani Chokshi: The Last Tale of the Flower Bride

Podobni prispevki

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja